Известие

Collapse
No announcement yet.

Бушона за чистачките на 146 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бушона за чистачките на 146 TS

Като взех колата бушона беше изгорял по книжка го дават 20А,
    смених го имаше резервни изкара и няма и 2 часа и изгоря.
    Сложих пак 20 А пак изгоря сложих 30 А изкара 2 седмици и пак изгоря. Купих бушони 30 А
    хубави една шепа викам ше я караме така, да ама не като се включиха тез чистачки та няма спиране
    без значение на контакт ли е не е ли, постояно зацепени. Спирането ставаше с махане на бушона,
    обаче същата вечер и клаксона се пусна сам без причина та и на него махнах бушона .
    Закарах я на майстор човека каква 75-ца гласи , ама това друга тема. Та гледа я човека каза
    било е намокрено бушонното табло от там е проблема търси той ново 2-ра ръка табло ама не намери,
    уж исуши старото табло монтира го и една седмица нямаше ядове до днес Историята е същата,
    само как сложа бушона и той изгаря.
    Някакви идей?

П.П.
    Гледах я миналата неделя от къде може да се мокри евентуално таблото и единственно ми дойде на акъла
    да е от маркуча който отива към задната чистачка той минава точно над бушонното табло .
    Затова спрях водата към задната чистачка

Колега, и при мен беше същото.
    Венци като ми ремонтира радиатора на парното, итърва малко антифриз в бушониерата . И чистачките си живееха собствен живот. Обаче в един момент махам бушона им , почва клаксона да свири, махам и бушона на клаксона всички светлини в колата почват да мигат като авариики. Абе пълен купон. Добре че Еньо имаше една бушониера, та я сменяхме в 22ч. по тъмното с Венци и сега в ОК. Отворихме старта бушониера- вътре има пластмасови листи с нанесени по тях писти, и тези листи - поне 7-8 са хваната един за друг, т.е. намокрят ли се много бавно ще изсъхне.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

такаааа днес смених бушонното табло обаче бушона на чистачките пак гори Правих експеримент след това, извадих кабела от задното моторче за чистачката пак гори бушона махнах кабела от моторчето на предните чистачки пак гори бушона
      ПОМОЩ, някой няма ли идея къде да търся проблема?

Comment

Лошо, огледай инсталацията да не ти направи по-голям проблем.
        Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.

Comment

Ами според мен проблема ти е в релето на чистачките от което идват всички ядове свързани с чистачките
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
            Ами според мен проблема ти е в релето на чистачките от което идват всички ядове свързани с чистачките
            Ми ще взема утре да пробвам да сложа релето от на брат ми 145-цата да пробвам

Аз иначе преди го свалях, и го отворих ама то в него нищо нередно не се вижда, ето и снимка:

Comment

Първоначално публикувано от umax
              Първоначално публикувано от Bobo
              Ми ще взема утре да пробвам да сложа релето от на брат ми 145-цата да пробвам

Аз иначе преди го свалях, и го отворих ама то в него нищо нередно не се вижда, ето и снимка:
              Така така с проба става Иначе в тва реле няма кво да гледаш по-добре е да мериш
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ако в това реле е късото и е изгоряло 30А бушон ще му личи от 1км продължавай да ровиш
                Fiat Punto 1.9 JTD
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                sigpic

Comment

Така днес продължих да се боря с чистачките ама няма резултат сменях релета проследявах жици нищо

Утре я карам на жичкаджия, да попитам някой да знае такъв добър?

Comment

Виж да не тече от уплътненията на предното стъкло . Според специалистите от Вантотрейд много 145/146 им протича от там и мокри бушонното табло

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                      Виж да не тече от уплътненията на предното стъкло . Според специалистите от Вантотрейд много 145/146 им протича от там и мокри бушонното табло
                      Гледах и там ни нищо не открих
                      Обаче днес минах през клубния сервиз и там ми решиха проблема за 5 минути Оказа се протъркан кабел на задната врата. Абе просто нямаше кой да се сети, да се погледне точно там където кабелите минават от купето във вратата в гумения маншон

Comment

Working...
                      X